La Petite Jupe lucrăm cu simboluri și povești 31 martie 2020

Simboluri bijuterii – cele mai apreciate simboluri și povestea lor

Purtăm cu noi o istorie a bijuteriilor. Folosite dintotdeauna pentru a indica statutul social, a înfrumuseța un ritual, cu rol funcțional sau pentru energia păstrată în bijuterii transformându-le în talismane, le dăm puterea de a ocroti, de a aduce noroc, stabilitate, dragoste, bijuteriile au fost și rămân daruri apreciate în orice ocazie.

Ce știm cu certitudine este că o bijuterie îți îmbogățește dispoziția, fie că o dăruiești sau că o primești.

Suntem tare încântați când primim sugestiile voastre, modele unice, simboluri personale care produc emoții și trezesc amintiri.

În egală măsură, folosim simboluri recunoscute pe toate meridianele.

Câteva simboluri în bijuterii apreciate sunt: nodul mistic, dublu infinit, steaua lui David, copacul vieții

     Nodul mistic 

    Nodul mistic este format din împletirea a șase simboluri ale infinitului, totodată un simbol al numărului 8, numărul infinitului.

Oferirea unui accesoriu care să incorporeze nodul mistic este o ocazie de a ura viață lungă, prosperă și ușoară.

Totodată, nodul mistic simbolizează noroc, bunăstare, oferă protecție împotriva accidentelor.

   

    Dublu infinit

După cum îi spune numele este simbolul infinitului de două ori. Dacă infinitul semnifică ideea de posibilități nesfârșite, putere fără limite, infinitul este și un simbol al dragostei necondiționate, dublu infinit este o reamintire a acestora la puterea a doua.

De aceea simbolul dublu infinit este apreciat de îndrăgostiți, o reprezentare fizică a adorației, devotamentului și a iubirii lor reciproce infinite.

   

    Steaua lui David

Scutul lui David sau Steaua în șase colțuri este un simbol controversat.

Cunoscut ca un simbol al iudaismului, îl găsim și în literature arabă, dar și în bisericile creștine.

Cele două triunghiuri echilaterale simbolizează binele care triumfă asupra răului, de asemenea o altă semnificație este că Dumnezeu este atotputernic, omniprezent și atotcunoscător, veghează asupra Universului.

Steaua lui David este un simbol al păcii, al armoniei și al protecției.

   

    Copacul vieții

Acesta este un simbol pe care îl regăsim atât în marile religii ale lumii, cât și în filosofie și mitologie.

Un accesoriu decorat cu Copacul vieții este un cadou excelent pentru a simboliza relațiile de familie, de a aprecia rădăcinile pe care le avem și totodată este un simbol al echilibrului și al stabilității. De asemenea, simbolizează cunoaștere și înțelepciune.

De altfel, un medalion cu Copacul vieții ne face să nu uităm să avem încredere în sine și să ne găsim puterea interioară.

Un simbol care ne invită să reflectăm la echilibru, reflectăm la rădăcini, de unde ne tragem puterea, și ne înălțăm, la fel cum face coroana copacului, spre lumină, îmbogățindu-ne în tot acest timp cu informații prețioase.

Voi ce simboluri purtați cu voi?